Just nak share resepi donat kentang yang sangat lembut & gebu.
Dah banyak kali buat sebab jadi kesukaan anak2 dan suami.
Guna sebiji knetang mcm ni je. Beli kat matahari hari tu. 1 plastik besar RM1 ++ je. |
Tq ye tuan punya resepi.
Tapi kadang2 saya tak tunggu sangat naik.
Lepas uli tu je perap dalam 15-20 minit dalam tempat bertutup & panas, so cpt dia naik.
Terus uli lagi sekejap, & bulat2 kan.
Ikut je step atas tu.
Siuap terap, goreng terus.
Masa goreng pon akan kembang lagi.
Senang sgt.
Uli sampai x lekat kat tgn. Selalu x hbs pon air tu. |
Selesai goreng. Bulat2 kecik tu budak2 suka. Ni baru separuh je yg besar. Sekali adunan, dapat la 24 biji besar. |
Hasil salutan dgn gula ising. |
Hasil salutan dgn gula castor halus. |
Donat2 kecil tu salut coklat & coklat rice. |
Salutan dgn coklat masakan & kacang. |
Penunggu setia. |
No comments:
Post a Comment