Nak share 1 resepi kek coklat moist yg paling moist sy pernah try.
gambar di bawah xla cantik sbb dh potong tepi2 tu gara2 mr hubby & my little son dah nk ngap sangat.
Tak smpt2 pon buat topping.
BLACK BEAUTY CHOC. CAKE
sumber : chef zubaidah
BHN A
2 cwn tepung gandum/superfine
¾ cwn serbuk koko
2st soda bikarbonat
2st b/powder
BHN B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan
1 cwn air panas suam
1sb emulco
3 biji telur
Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan A ke dlm B dan gaul rata
Bakar 50minit-1 jam, suhu 150C, api atas bawah
Guna loyang 8x8
BHN A
2 cwn tepung gandum/superfine
¾ cwn serbuk koko
2st soda bikarbonat
2st b/powder
BHN B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan
1 cwn air panas suam
1sb emulco
3 biji telur
Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan A ke dlm B dan gaul rata
Bakar 50minit-1 jam, suhu 150C, api atas bawah
Guna loyang 8x8
Topping Jimat :
1/2 cwn serbuk koko
1 cwn gula
2 1/2 cwn air/susu cair
1/2 cwn tpg jagung
2sb majerin
Cara
Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur ngan api kecil, sentiasa dikacau.